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The product

Pecorino Stellato

Pecorino affinato all'anice di nonno Angelo
Code:
25213
Country of origin:
Italy - Campania
Type of Milk:
Raw Sheep's milk
Weight:
500 g approx
Minimum order:
1 piece
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Description Formaggio a pasta dura dalla lenta maturazione, prodotto con latte di pecora proveniente da animali alimentati con foraggi della zona d'origine. Dopo la formatura, la maturazione si protrae per almeno 40 giorni e, una volta terminata, viene cosparso di anice stellato
Appearance La crosta (non edibile) è ricoperta di polvere di anice stellato; la pasta risulta compatta e di color giallo paglierino
Taste Deciso e intrigante grazie alla presenza dell'anice stellato in crosta che regala anche note leggere di mentolo
Maturing At least 30 days
Curiosity ll formaggio resta per almeno 30 giorni ad affinare prima di essere immesso nel commercio
Our selection Il Caseificio D&D di Di Cecca Luigi S.a.S. è certificato IFS (Food International Food Standar) e BRC (Global Standard for Food Safety) che hanno lo scopo di favorire l'efficace selezione dei fornitori food a marchio della GDO, sulla base della loro capacità di fornire prodotti sicuri, conformi alle specifiche contrattuali e ai requisiti di legge
Suggestions Consigliamo di consumarlo in purezza in abbinata ad un buon Sangiovese
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Ingredients Sheep's MILK, rennet, salt. Treated in crust with ground star anise
Allergens in ingredients Milk and products thereof
Weight 500 g approx
Packaging Vacuum packed
Storage Conditions (packaged products) Store at temperatures between +4°C and +8°C
Instructions for use Rind not edible
Country of origin of the primary ingredient Italy
Nutrition Declaration Energy: 311 kJ / 1300 kcal
Fat: 24,5 g
of which saturates: 16,4 g
Carbohydrate: 1,32 g
of which sugars: 0,21 g
Protein: 21 g
Salt: 1,9 g
Typical value per 100 g
The producer

Caseificio D&D - Calitri (AV) - Campania

Why we chose them
Di Cecca dairy is located in Campania, more precisely in Irpinia (an area close to the Basilicata region) in the town of Calitri, at an altitude of 700 meters above sea level. Since June 2001, the company has been producing cheeses with local milk: the dairy is managed by the Di Cecca family with the aim of promoting local products. The cheesemakers are two brothers-in-law, Giovanni Di Roma and Luigi Di Cecca. "We collect the milk every day from local farmers and every day we produce our cheeses," they told us. The caciocavallo is produced following the traditions of Southern Italy, and the affinage takes place in ancient natural caves made of stone and tuff located near the town of Calitri. Thanks to the expertise that Giovanni and Luigi have developed over many years of activity, their cheeses have received numerous awards.
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