The product
Il Nestri Frico di Patate
Ready to use, it is a typical dish of Friuli Venezia Giulia
Code:
30795
Country of origin:
Italy - Friuli Venezia Giulia
Weight:
180 g
Minimum order:
1 piece
Description | It is made with fresh and mature cheeses, cut into small pieces mixed with potatoes and cooked |
---|---|
Appearance | The appearance is that of a cheese and potato pie with a rounded shape |
Taste | The taste is dolce and milky, slightly picante at the end, with a dolce aftertaste due to the potatoes |
Curiosity | Il frico è un piatto a base di formaggio di origine carnica ed è una preparazione tipica del Friuli Venezia Giulia. In questa regione è possibile degustarlo friabile o morbido. Entrambi si possono servire sia come antipasto che come secondo piatto. Sebbene oggi il frico sia considerato un piatto festivo, in origine era finalizzato al recupero di scarti di formaggio. La versione che vi proponiamo è quella morbida e prevede l'utilizzo di formaggi di diversa stagionatura e patate |
Our selection | Abbiamo scelto questo frico perchè abbiamo la certezza che vengono utilizzati i formaggi della Latteria di Cividale, inoltre la percentuale di formaggio utilizzato è quasi come quella delle patate, aspetto da non sottovalutare quando ci si trova a dover effettuare un confronto |
Suggestions | A typical delicacy coming from the North East part of Italy. It needs just to get warmed up. Nice with speck and Pancetta |
Ingredients | Potatoes (55%), cheese (MILK, salt, rennet lactic ferments. Preservative: LYSOZYME - EGG protein), fiber, salt, pepper |
---|---|
Allergens in ingredients | Eggs and products thereof, Milk and products thereof |
Weight | 180 g |
Packaging | Vacuum packed |
Storage Conditions (packaged products) | Keep in the fridge at a temperature between 0 °C and +6 °C |
Instructions for use | Heat up it before consumption |
Nutrition Declaration | Energy: 878 kJ / 210 kcal Fat: 12 g of which saturates: 8,8 g Carbohydrate: 9,7 g of which sugars: 2,9 g Protein: 16 g Salt: 1,2 g Typical value per 100 g |
The producer
Latteria di Cividale del Friuli - Cividale del Friuli (UD) - Friuli Venezia Giulia
Why we chose them
The Cividale dairy, was founded by 16 partners in November 1924. Giovanni the dairyman works 140 quintals of milk per day, turning them into
products that, still to this day, tell the story of the Friuli region. Cividale dairy, has been for the region an important assignment that has grown with
long respect to the traditions and quality.