The product

Confettura extra di Fico d'India

Prodotta in Sicilia con Fichi d'India di seconda fioritura
Code:
92891
Country of origin:
Italy - Sicily
Weight:
220 g
Minimum order:
1 piece
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Description Fichi d'India che provengono dal territorio di Santa Margherita Belice
Appearance Si presenta di colore rosso intenso, il colore varia di lavorazione in lavorazione, in base alla percentuale di fichi rossi nella miscela
Taste Dolce e delicata con un profumo quasi esotico
Curiosity The name 'sciavuru' in Sicilian dialect means scent, smell, fragrance. The attachment to tradition is also reflected in cultivating land and fruit production. The production of jams, jams and jellies is linked to a patrimony of recipes and procedures passed down through generations
Our selection I Fichi d'India utilizzati per questa confettura vengono raccolti nella zona di Santa Margherita Belice e hanno la particolarità di essere di seconda fioritura. Questo significa che la pianta, nel mese di giugno viene privata di tutta la nuova vegetazione e quindi stimolata a un'altra produzione 'forzata' che arriverà nel periodo che va da Settembre a Novembre. Con questa tecnica si ottiene un frutto più carnoso e di dimensioni maggiori, diminuiscono i semi e si sviluppano tre colorazioni. Questo frutto è stato portato in Sicilia dagli Arabi e ha trovato a Santa Margherita Belice condizioni climatiche favorevoli, questo unito alla sapienza dei popoli del luogo fa sì che in quest'area i fichi d'india prodotti siano diversi da tutte le produzioni e le varietà presenti nel Mediterraneo
Suggestions Deliziosa con i formaggi a pasta filata, sia freschi che stagionati
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Ingredients Prickly pears, sugar, gelling agent (pectin), acidity regulator (citric acid), natural dye (E163 black carrot extract). Fruit used 65g per 100g of product. Total sugars 49g per 100 g of product
Weight 220 g
Packaging Packaged in a glass jar with an airtight lid
Storage Conditions (packaged products) Keep in a cool and dry place
Instructions for use After opening, keep refrigerated and consume quickly
Nutrition Declaration Energy: 799 kJ / 191 kcal
Fat: 0,1 g
of which saturates: 0 g
Carbohydrate: 46,9 g
of which sugars: 45,9 g
Protein: 0,5 g
Salt: 0,01 g
Typical value per 100 g
The producer

Scyavuru - Ribera (AG) - Sicily

Why we chose them
Scyavuru in Sicilian dialect means perfume, smell, fragrance: this is the name chosen by Tortorici Rosario to its farms in Ribera, in the province of Agrigento and to its products: jams, jellies and jams. They are fruit producers for three generations, stronger family ties and passion for agriculture, the three farms holders' decided to pool their resources to face a new challenge: Scyavuru born, a flavors and tastes' laboratory that completes the production chain. "We respect the fruit a lot - says Rosario - and for all of our jams we use only the finest fruit, the one destined to the table, and seasonal. Because, even in our jars, as the saying goes, you can find what you put there. " They are used in processing natural pectins extracted from the peel of citrus fruits to shorten the cooking times and enhance the fruit, preserving the aroma and colour of products. Ancient and authentic traditions, taste Sicilian passion, love for the local culture: these are the three pillars that underpin the farms Scyavuru. Emotions that we found by tasting their jams and we invite you to try.
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